Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Sopron 2008. június 1. 22:21

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jack London: Aranyásók Alaszkában

Könyvismertető

A múlt század végi alaszkai aranyláz Jack Londont is elragadta: 1897-ben Alaszkába utazott. Aranyat ugyan nem talált, de gazdag és maradandó élményanyagot szerzett, melyre aztán számos regényét és elbeszélését alapozta. Ezek közé tartozik az Aranyásók Alaszkában is. Az eredetileg 1912-ben megjelent kisregény tulajdonképpen lazán összefüggő elbeszélésfüzér, amelyet a színhely meg a főhős személye köt össze. "Fölhő" Bellew, a San Francisco-i fiatal újságíró tapasztalatlanul, zöldfülűként érkezik Alaszkába. A kemény munka és a testi-lelki viszontagságok azonban hamarosan megedzik, közismert, sőt híres tagja lesz a magas észak aranyásó-társadalmának. Bellew hol hajmeresztően izgalmas, hol inkább mulatságos kalandjai során kibontakozik az aranyásók mindennapi élete, az állandó harc a faggyal, a könyörtelen természettel. Megismerjük Dawsont, a talmi ragyogású aranyásóvárost, ahová minden falat ennivalót több hetes szánúton kell szállítani, ahol mindenki aranyporral fizet, s igencsak járja az ital, a kocka, a kártya meg a rulett. A kisregény nem tartozik az író legjobb művei közé, de azért - ma is népszerűségre számíthat.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jack London további művei