Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 15. 23:24
megtalálta Anonymus Budapest 2008. április 24. 22:36
elvesztette Anonymus Budapest 2008. április 24. 22:36
elvesztette Osztap Bender Budapest 2011. március 23.
elvesztette dfgbibl Szeged 2011. március 24.
elvesztette Oros-haza Baráti Kör Tusnádfürdő 2011. augusztus 5.
megtalálta Csillus Tusnádfürdő 2011. augusztus 13. 16:56
elvesztette Csillus Tusnádfürdő 2011. szeptember 27.
elvesztette Izabella&Balázs Orosháza 2013. március 19. 18:47
elvesztette Széchenyi István Városi Könyvtár Sopron Sopron 2017. március 23. 09:33
elvesztette Buzai Csaba Orosháza 2019. március 22. 13:06
megtalálta Buzai Csaba Orosháza 2019. szeptember 26. 13:19

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jane Austen: Büszkeség és balítélet

Könyvismertető

Jane Austen huszonegy éves korában fogott hozzá a Büszkeség és balítélethez. 1797-ben egy kiadó visszautasította, végül átdolgozott formában, 1813-ban jelent meg, jelentős sikerrel (olyan korabeli kritikusok dicsérték lelkesen, mint Coleridge, Southey, Macaulay, sőt maga Walter Scott). A regény szűk társadalmi körben mozog, de pompásan jellemzett alakok széles skáláját vonultatja fel. A jómódú Mr. Bennetnek falusi földbirtoka, buta és fecsegő felesége, valamint öt lánya van. Jane, a legidősebb szép és kedves, belé is szeret Mr. Bingley, a szomszéd birtok bérlője. De barátja, Mr. Darcy, aki gőgös, kellemetlen alak, nemcsak hogy kemény vitákba keveredik Elizabeth-tel, Jane briliáns eszű és éles nyelvű húgával, de barátját is lebeszéli a hozzá nem illő házasságról. Eliza rosszul ítéli meg Darcyt, s amikor az váratlanul megkéri a kezét, fejére olvassa a gőgösségét és kikosarazza. A regény végére mindkét főszereplő leküzdi hibáját: egyik a büszkeségét, másik az előítéleteket, s boldogan egymáséi lesznek, mire természetesen a másik pár boldogságának sincs többé akadálya. - A klasszikus regényt feszes szerkesztése, szellemes dialógusai, pompás pszichológiája és írónőjének csillogó okossága teszik ma is élvezetes olvasmánnyá.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jane Austen további művei