Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Pécs 2008. április 18. 14:56

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kurt Vonnegut: Időomlás

Könyvismertető

Bevezetőben az író azt állítja, hogy irt egy hatalmas terjedelmű Időomlás című regényt, amelyet, azonban - úri szeszélyből - nem ad ki, mindössze morzsáit, "filézett" testét bocsátja közre. A könyv tehát, amelyet az olvasó ezúttal a kezében tart, egy nem létező regény tömörítménye. Illetve nem egészen tömörítmény, hisz a szerző - ugyancsak saját bevallása szerint - alig valamit őrzött meg az eredeti műből, viszont sok gondolatát hozzácsapta, és igyekezett régebbi regényeiből is átvenni ezt-azt az új műbe. Az Időomlás eredetije arról szólt volna, hogy 2001. február 13-án az idő "visszadöccen" 1991. február 17-ére, hogy a következőkben minden ugyanúgy történjen, mindenki mindent ugyanúgy végigcsináljon és majd csak a 10 év leteltével álljon helyre minden ismét. A művet rekapituláló Időomlásban persze nem arról van szó, hogy hogyan történik meg minden még egyszer, sőt maga ez a tíz esztendő sem említtetik, legfeljebb utalások és viccelődések formájában. Annál több szó esik 1991 előtti dolgokról, főként az író pályájának, életének alakulásáról, valamint a huszadik század szörnyűségeiről: atom- és hidrogénbombákról. Csernobilról, a nagy gazdasági válságról, az írott szó és az irodalom elértéktelenedéséről, valamint azon bölcsek hosszú soráról, akik határozottan azt állították, hogy élni, létezni határozottan kellemetlen, hogy a Föld valóban a siralom völgye. E bölcsek legfőbbje egy fiktív szereplő (természetesen Vonnegut alteregója), név szerint Kilgore Trout sci-fi író és csavargó, aki - közvetlenül az író után - a legtöbbször jut szóhoz a műben. Az Időomlás (a megjelent munka) végül is aforizmák, bölcselkedések, életrajzi és történelmi visszaemlékezések, valódi és fiktív sztorik és személyek felidézéseinek egyszerre mélyen tragikus és bohóctréfaszerű kevercse, a szerző alapüzenetének ("A végből születtünk erre a világra, hogy ökörködjünk") nagyszabású illusztrálása és megnyilvánítása. Természetesen bravúrosan megirt, kitűnő próza - elsősorban Vonnuget korábbi művei ismerőinek érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Kurt Vonnegut további művei