Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Anonymus Székelykeresztúr 2008. szeptember 19. 10:55
elvesztette Rádonyi Anita Budapest 2011. március 24.

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Gabriel García Márquez: Egy előre bejelentett gyilkosság krónikája

Könyvismertető

A Nobel-díjas kolumbiai író kisregénye a több mint negyedszázados végzettragédia rekonstrukciója. Bayardo San Román, Venezuela egyik nemzeti hősének fia az egykor gazdag kikötővárosból poros vidéki teleppé süllyedt faluban telepszik le, s feleségül veszi a szép Angéla Vicariót. A népünnepéllyé szélesedett esküvő azonban tragédiába torkollik. Hajnalban a vőlegény visszaviszi szülei házába Angélát, mert az már nem volt érintetlen. A falu évszázados erkölcsi törvényei szerint ezt a szégyent csak vérrel lehet lemosni. A lány két fiútestvére - disznóölő késeiket kiélezve lesbe áll - kora reggel több halálos szúrással megöli a gyanúba került férfit, a gazdag és intelligens, arab származású Santiago Nasart. Az író történetét a szemtanúk sokszor ellentmondásos vallomásait és a bírósági jegyzőkönyvek anyagát idézve beszéli el, mintegy hangsúlyozva az események végzetszerűségét. - Minden olvasónak ajánlható a kötet, melynek ISBN száma megegyezik a 9616050-es tételszámon ismertetett kiadványéval.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Gabriel García Márquez további művei