Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Francis Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby

Könyvismertető

Fitzgerald legjelentősebb regényének cselekménye egy titokzatos múltú, álomvilágban élő milliomos körül bonyolódik a húszas években. Gatsby egy New York melletti kisvárosban, tengerparti luxusvillájában rendezi lampionos kerti estélyeit, amelyeken a környék előkelőségei élvezik túláradó vendégszeretetét. Fényűző életmódjával a főhős romantikus álmokat kerget: egy asszony szívét akarja visszahódítani, akit a háború sodort el tőle. A szerelméért meggazdagodó, méltatlan ügyletekbe bonyolódott férfi tragikusan záruló életének néhány izgalmas részletét meséli el az író különös történetében, mely a húszas évek "amerikai álmának" és keserű ébredésének pontos lenyomata. - Minden olvasónak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Francis Scott Fitzgerald további művei