Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Csiby Éva Budapest 2009. február 22. 17:44
elvesztette Anibell Budapest (Óbuda) 2010. március 25. 16:30
elvesztette Dia Budapest 2016. március 20. 14:10

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Milan Kundera: A lét elviselhetetlen könnyűsége

Könyvismertető

Az emigráns cseh író könyvében az 1968-as "testvéri" invázió napjait és az azt követő éveket, valamint az emigráns létet, a választási lehetőségeket elemzi hősei sorsán keresztül. Narrátorként mindvégig jelen van teremtményei életében, cselekedeteiket, megnyilvánulásaikat filozófiai tételek köré csoportosítja, mintegy saját gondolatait illusztrálja velük. Hősei hátterében félelmetes pontossággal rajzolja meg a "gyűlölet ünnepét" és a "megaláztatás hétköznapjait", az emigránsok és az otthon maradottak közötti hasonlóságot, a megtorlás mechanizmusát, s veti fel a felelősség kérdését. - Gondolatgazdag, többrétegű műve a cselekmény szintjén elég könnyen olvasható, de feltételez némi kíváncsiságot és türelmet.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Milan Kundera további művei