Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette defke Domaszék 2015. március 21. 19:09
elvesztette defke Domaszék 2015. március 22. 11:29

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Nincsen ördög

Könyvismertető

Az először 1890-ben publikált regény főhőse Mr. Du Many, alias Dumány Kornél, az "ezüstkirály", s kalandos élettörténete a predesztináció egy lehetséges végletét hivatott példázni: akit boldogságra szemeltek ki az istenek, az még az ördöggel is kockázat nélkül cimborálhat. Dumány kisnemesi családból származik, orvosként kezdi pályáját a szabadságharc bukása utáni évtizedekben, de egy szégyenletes választási komédia után külföldre kényszerül, alkalmi barátai, a korteskedő földbirtokosok panamái miatt, s egyikük még megesett szerelmét is a nyakába varrja. Tanúja lesz a porosz-francia háborúnak, sorsa különös fordulatokat tartogat, de mindeközben vagyona szinte az akarata ellenére is gyarapodik, fény derül szerencsétlen asszonya, Flamma (Tűzláng) ártatlanságára, s a névházasságból idilli családi boldogság kerekedik. - A regény nem teljesen ok nélkül szorult háttérbe Jókai hatalmas életművében; cselekménye a szokásosnál is szövevényesebb, s a részletek sem oly képzeletmozdítók, mint a "nagy mesemondó" alkotásainak többségében. - A sorozatot teljes egészében gyűjtő közkönyvtárak azonban erről a kötetről se mondjanak le!
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jókai Mór további művei