Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Pál József Budapest 2017. május 31. 18:09

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.

Pál József 2017 júniusában
Parti Nagy Lajosnak ebben a novelláskötetében egyszerre van jelen a rendkívül sokszínű nyelvi bravúr (a különféle szubkultúrákban élő szlengeken íródottakon kívül vannak krúdy-s és 18. századi nyelven íródott novellái is), és a hősök gondos kiválasztása, akik között a hétköznapi kisembereket éppúgy megtaláljuk, mint olyan egzotikus foglalkozásúakat, mint egyenruha-szabó, bányamosodás vagy aranyozó mester. Alakjai néha a szó szoros értelmében kétdimenziósak, akiknek egy kartonpapírra nyomtatva kell leélni életüket. De megtudhatjuk többek között, hogyan került 1962-ben Budapestre az annak idején általam is megcsodált kitömött bálna. A kötet elolvasása kedvet adhat a Taxidermia megnézéséhez, melynek forgatókönyve a címadó novellán alapul.

Parti Nagy Lajos: A fagyott kutya lába

Könyvismertető

Még nem írt senki könyvismertetőt. Könyvismertető írásához regisztrálj vagy jelentkezz be!

Parti Nagy Lajos további művei