Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Moldova György: 20XX. század lelépni!

Könyvismertető

Moldova György az ezredfordulóhoz közeledve ezzel a formabontó kalendáriummal búcsúzik a huszadik századtól. "A távozótól mégis illik elbúcsúzni. Ebbe a 2000-ik évre szóló naptárba igyekeztem belefoglalni a század nevezetes eseményeit, egyéniségeit, egyházi és közmegegyezéses ünnepeit, filozófiai és csillagászati csomópontjait, ha csak egy-egy mondat erejéig is" - olvasható a kötet előszavában. A szerző ennek megfelelően az év tizenkét hónapjának minden napja mellé rendelt egy-egy magvas megállapítást, aktuális bölcsességet, melyeket a kötet illusztrátorának, Kaján Tibornak a szellemes rajzai keltenek életre. A huszadik század híres, hírhedt személyiségeinek tablója igen sokszínű, hiszen Hitler és Lenin születésnapja éppen úgy megemlítődik, mint Galgóczi Erzsébet írónő vagy a Jacqueline Kennedy-Onassis halálának napja, vagy Anna Frank születésnapja. Az ünnepi vagy éppen gyászos események indukálják azután azokat a gondolatsorokat, amelyeket az író érdemesnek tartott megosztani olvasóival. A kalendáriumot lapozgató - ha eddig nem volt tudomása róla - ezután ünnepként élheti meg "A tökéletesség napját" (ápr. 15.), vagy akár "A következetes ember napját" (ápr. 27.) is. - A kötet, mely elsősorban szórakoztatni kíván, minden Moldova rajongó kedvére lehet.
Írta: Könyvtári Intézet

Moldova György további művei