Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Menyhért Anna: Én-ek éneke

Könyvismertető

Menyhért Anna az ifjú irodalomtudósoknak ahhoz a nemzedékéhez tartozik, mely nem csak jól ismeri a modern poétikai elméleteket, de ezek elveit, módszereit - mintegy az elemzés szekere elé fogva - az irodalmi művek tüzetes vizsgálatának gyakorlatában is felhasználja. A tartalmilag a modern és posztmodern magyar költészetben Adytól napjainkig pásztázó, elemző dolgozatai és kritikái fő metódusát a Líraolvasás alcím jelzi, recepció-esztétikai, vagyis a versekkel dialógust kezdeményező vizsgálódását hangsúlyozva. ; A versek és kötetek analíziseiben elsősorban dekonstrukciós, posztmodern irodalomelmélet(ek)re (főként Paul de Man szövegeire) támaszkodik a szerző, de a "versszerző" és a műben megjelenő "személy", az "én" viszonyát feszegetve a strukturalista, a pszichoanalitikus, hermeneutikai módszereket, valamint a hazai "nagy verselemzők" remek meglátásait is kamatoztatja (Kosztolányitól Németh G. Béláig). A "szerzőség" kérdéseinek firtatása, a lírai "én", a költői "hang" különválasztása és problematizálása elsőként egy-egy József Attila- és Kosztolányi-költeményt, majd két Szabó Lőrinc-kötetet vizsgáló írásban vezet értékes felfedezésekhez, új szempontokhoz. Ezt követően hat kortárs költővel kezdeményez hasonló elvek szerinti kritikai dialógust, miközben esetenként a konfrontációt is vállalva értékel (Tandori, Marno recepcióját vizsgálva, majd saját költői generációjából Kemény István, Szijj Ferenc, Peer Krisztián, Gerevich András köteteinek bírálataiban). - Az elemzéssor irodalomtudománnyal szakmai szinten foglalkozóknak szól.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

Még senki se tette publikus polcra.