Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Zsódi Viktor Budapest 2010. szeptember 3.

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Déry Tibor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról

Könyvismertető

A Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című regény egy disszidált magyar házaspár tragédiáját beszéli el. József és Eszter szeretik egymást, mégsem tudnak együtt élni. Eszter - pesti zsidólány - tele nyomasztó emlékkel a nyilas világból. Szorongásait csak különböző kábítószerekkel tudja legyőzni, és azért szökik meg Józseftől, hogy barátnőjével, Beverleyvel elvegyüljön a hippik közé. József a keresésére indul. Montanában hatalmas popfesztivált rendeznek, ahol a híres énekes, Mick Jagger és zenekara lép fel. A fesztiválra közel háromszázezer fiatal gyűlik össze az ország minden részéből. A hűvös, esős időben lyukas sátrakban dideregnek. Szívják a kábítószeres cigarettákat, szedik az LSD-t, a halál angyalainak nevezett motoros őrültek embereket gyilkolnak meg, vernek félholtra. József ebben a szörnyű kavarodásban keresi Esztert. Meg is találja, de már későn. Eszter megkapta a maga heroinadagját, s a kábítószeres injekció másnapra végez vele. Józsefet is leszúrja egy homoszexuális suhanc, de őt sikerül megmenteni. A regény Déry szatirikus-lírai művei közé tartozik. Sok benne a véletlenszerűség, esetlegesség. A szándékolt ironikus modorosságokat áradó lírai-létfilozófiai betétek váltják. A történetet Presser Gábor zenésítette meg, a Vígszínház éveken keresztül játszotta nagy sikerrel. - A hatvanas évekbeli hippimozgalom valóságfedezetére kíváncsi olvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Déry Tibor további művei