Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: -Uram! A késemért jöttem!

Könyvismertető

Rejtő Jenő talán az egyetlen ponyvaíró, akit az irodalomtörténet is nagyra értékel légiós és más kalandregényei miatt. Mesélő fantáziája és humora, nyelvi fordulatainak sokszínűsége művészetté nemesítették e műfajt. Oláh József - aki nagy tisztelője Rejtőnek - rövid bevezetőkkel ellátva tematikus rendbe állította össze az általa legszellemesebbnek, legjellemzőbbnek vélt idézetek gyűjteményét. A kifogyhatatlan szójátékokra, a komikumra épülő szövegek mély ember- és életismeretről tanúskodnak. "Embernek lenni nagy betegség"; "Tévedni emberi dolog, de kínos"; "Az igazság akkor fontos, ha nincs semmi értelme" sorjáznak a kötet lapjain a rejtői életbölcsességek, melyek - igazi jó szórakozást nyújtanak az olvasónak.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei