Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Arany János: Balladák ; Őszikék

Könyvismertető

A leleményesen gazdag összeállítás a címben jelölt műfaji sorozatot kiegészíti az első balladakorszak néhány lírai versével, s a balladák közé fölveszi - eredeti szövegükkel együtt - a fordításokat is. A szövegközlés - néhány indokolt kivételtől eltekintve - az időrendhez igazodik. A bevezetőül szánt életrajzi vázlat és személyiségkép után 160 hármas-négyes tagolású oldalon következnek a költemények. Kíséretükben hasznos történeti magyarázatok, kiegészítő utalások, illusztrációk láthatók; olykor Arany saját kézírása, rajza, kompozíciója. A bibliográfiával záródó kiadvány - az érettségizőkön túl minden verskedvelőnek ajánlandó!
Írta: Könyvtári Intézet

Arany János további művei