Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette WAMK Kisbér Kisbér 2018. március 23. 12:52

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kepes András: Történetek

Könyvismertető

Kepes András Beszélgetések című kötete (9925240), a 99-es karácsony igazi könyvsikere volt. Vélhetően a mostani kötetnek is ez lesz a sorsa, hiszen szerzője ugyanolyan kedves közvetlenséggel meséli a Történeteket, mint annak előtte tette. A történetek mindegyike két esztendővel ezelőtt a televízió képernyőjére került, ám vélhetően szívesen idézik föl a képeket azok, akik már látták a filmeket, és remélhetően kedvvel olvassák majd azok is, akiknek akkor nem volt módjukban megnézni Wayaman apóról, az öreg indiánról készült filmet. A dél-amerikai őserdőben élő férfi Bolgár Lajosnak, az ELTE antropológiai tanszékének vezetője kérésére látogatott Magyarországra. Megejtően szép életsors az öregedő indiáné, aki bölcsességével utat mutathat a nagyváros lakóinak is. Egy másik történetben, a magyar származású, a kanadai Sziklás-hegységben, családjával együtt, az ősi indián életforma hagyományai szerint élő férfi szintén tanulságokkal teli élete elevenedik meg. Meghatóan szép beszélgetésben "ölt testet" A bölcsesség óceánja birtokosának, Őszentségének, a dalai lámának az alakja, aki egyedülálló tudása és bölcsessége okán minden rendű és rangú olvasót "lefegyverezhet", és a vele folytatot beszélgetés "morzsáinak " fölcsipegetése is nagy élvezetet jelent. Olvasható még a kötetben több érdekes riport: John Mack pszichiáterrel, aki űrlényeknek tolmácsol, a Lukács házaspárral, akik húsz gyermeket neveltek föl, az amerikai filmgyártás doaenjével, Billy Wilderrel vagy David Attenborough-val és Gabriel García Márquezzel A kötet utolsó részében saját életéről mesél a szerző, két feleségéről és négy lányáról, Juliról, Boriról, Roziról és Katáról, akik érezhetően fontos részei életének, a kisfiú unokáról, Gopsziról, sőt az új szerelemről, Marcsiról is. Kepes Andrást két esztendővel ezelőtt "megérintette a halál szele", ám átjutva a kemotarápiás kezelések sötét alagútján, ismét a való világ élményei vártak rá, melyeknek krónikáját vélhetően egy következő kötetben rögzíti majd. Olvasmányos stílusban, remekül megírt történetek ezek, amelyek - jó szórakozást és kellemes kikapcsolódást ígérnek minden olvasónak.
Írta: Könyvtári Intézet

Kepes András további művei