Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Hegedüs Géza: Irodalmi arcképcsarnok [elektronikus dok.]

Könyvismertető

Az utolsó magyar polihisztorként emlegetett Hegedüs Géza két dupla kötetben rajzolt remek - irodalomtörténeti szempontból autentikus, ugyanakkor olvasmányként roppant szellemes - portrékat a magyar (9421085) és a világirodalom (9413086) jelentős alkotóiról, Hérodotosztól kortársaiig. E két nagy mű ötödfélszáz portréesszéje fölvonultatja három évezred bölcseleti, dráma- és prózaszerzőit, így a monumentális freskón együtt tanulmányozható klasszicitás és modernitás, minden valaha volt fontos korstílus, irányzat, eszmekör, irály - e hatalmas írói lexikon digitális változata az Irodalmi arcképcsarnok címet viselő CD-ROM, amelynek rendszerkövetelménye: Windows 95/98/NT/2000. - Széles körben beszerezhető adathordozó, amely sokrétű keresési lehetőségeket, variációkat tesz lehetővé.
Írta: Könyvtári Intézet

Hegedüs Géza további művei