Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Zsuzsi Zalaegerszeg 2010. március 29. 11:13
megtalálta R. R.R. Zalaegerszeg 2010. március 29. 12:23
elvesztette R. R.R. Zalaegerszeg 2011. március 25.
elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2011. március 25.

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Szabó Magda: Ókút

Könyvismertető

Szabó Magda az Ókútban szülőházát, szülővárosát írja le gyermekéletének idejében, ahogyan azt gyermekszemmel és -ésszel látta, felfogta annak idején. Élete nem szabványos polgári környezetből nő ki. Az ősök múltból érkező hangja fenntartó erő, évszázados szellemi műveltségük ma is ható valóság. A szülők tudták a titkot, hogyan kell élni: örömre készen, csapások és nehézségek közt is bölcsen. A támadó világ ellen szeretettel védelmezték a mindig beteges gyereket, aki már háromévesen, de valószínűbb, hogy születésétől fogva az öntörvényű személyiség karakterjegyeit mutatta. Ebben a családban a napi történéseket élték meseként és az elvont jelenségeket kezelték valóságként. A szerző folyamatosan ismertet meg az írói fantázia előképeivel: az absztraháló és általánosító készséggel, az egyedire ráérző fogékonysággal, Négyéves, amikor attól rémül meg, hogy olyasmit lát és hall, amit elgondolt. A könyv szerkezetével is hangsúlyozza, hogy ez a visszaemlékezés egy rendkívül impresszív alkat emlékhalmazából vett mikroszkópmetszetek, -csiszolatok sorozata. Az életrajzi elemekből építkező történet legszebbike a szülőváros, Debrecen gyönyörű hagyományait, irodalmi emlékeit, históriai levegőjét zenei érzékletességgel jeleníti meg. itt beszéli el, hogyan lett ő maga olvasó, majd elemista korában "vers- és regényíró", megismertet a művészet hatalmával és formálóerejével.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Szabó Magda további művei