Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Alexandra Ripley: Mary öröksége

Könyvismertető

Mary MacAlistair egy Pittsburgh közelében lévő zárdában nevelkedik. A tizenhatodik születésnapján tudja meg, hogy édesanyja az ő születése után korán meghalt, édesapja halálos balesetet szenvedett, nevelőanyja pedig mindenéből kiforgatta. Ezért elhatározza, hogy kevés pénzéből hajójegyet vesz, és felkeresi New Orleansban élő nagyanyját. A hajón utazó Mrs. Jackson fogadja kegyeibe, aki megígéri neki, hogy nála lakhat, és segítségére lesz rokonai felkutatásában is. Maryt súlyos csalódás éri, amikor New Orleansban kiderül, hogy Mrs. Jacksonnak nyilvánosháza van, és a fiatal lányt ott akarja "foglalkoztatni", de neki - szerencsére - sikerül kiszabadulnia. Ebben segítségére van egy fiatalember, Valmont Saint-Brévin, aki azután végigkíséri Mary életét. Mivel ügyes keze van a varráshoz, hímzéshez, hamarosan elhelyezkedik egy divatszalonban, majd önálló üzletet nyit. Arra is jut ideje, hogy a családját megkeresse; nagyanyja, a gazdag Anne-Marie Sazerac - aki már lemondott arról, hogy unokáját valaha is láthassa - boldogan öleli karjaiba. Mary a kastélyba költözik és sok hányattatás után végre ő is élvezheti az életet. Közben a városban járvány tör ki, Mary igyekszik mindenkin segíteni. Megtudja, hogy Valmont Saint-Brévin, akit első találkozásuk óta szeret, sárgalázban megbetegedett. A gondos ápolás eredményeképpen sikerül a gyilkos kórt legyőzni, és sok viszontagság után Mary végre megtalálja a boldogságot a szeretett férfi oldalán. ; A szerző eseményekben bővelkedő könyvében igyekszik hű képet festeni a múlt század amerikai társadalmi életéről, mégis főképpen - a bestsellerolvasók érdeklődésére számíthat.
Írta: Könyvtári Intézet

Alexandra Ripley további művei