Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jónás József: Célkeresztben Tasnádi Péter

Könyvismertető

A múlt év egyik nagy sajtóvisszhangot kiváltott eseménye volt Tasnádi Péter vállalkozó, üzletember őrizetbe vétele 1999. szeptember 6-án. A rendőrség maffiózóként, a szervezett bűnözés vezéralakjaként tartja számon az immár második alkalommal letartóztatott Tasnádi Pétert, mások korrekt üzleti partnerként, törvénytisztelő állampolgárként, a közjó érdekében sokat tevékenykedő nagylelkű mecénásként emlegetik. A szerző annak a kérdésnek szeretett volna a végére járni, miért van egy év elteltével is előzetes letartóztatásban az az ember, akit a szervezett bűnözés körébe tartozó bűnelkövetéssel hivatalosan nem vádolnak, köztörvényes bűnözéssel, felbujtással, zsarolással és adócsalással gyanúsítanak, és szerette volna megtudni, hol tart a nyomozás jelenleg az ügyében. Az ismert bűnügyi újságíró szeretett volna mindenkit, mindkét oldal képviselőit meghallgatni a Tasnádi-ügyben, a rendőrség részéről azonban csupán Bolcsik Zoltán ezredes, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója nyilatkozott, sőt azt sem tették lehetővé az újságíró számára, hogy könyvének főszereplőjével személyesen találkozhassék. Tasnádi Péter így az előzetesen írásban megadott kérdésekre válaszolt az újságírónak, de mindazok, akik közelebbről ismerték, készségesen adtak interjút Jónás Józsefnek. A könyvből kiderül, a hogyan látja saját helyzetét Tasnádi Péter, és mi a véleményük róla a hozzá közel állóknak, milyennek látják, milyen embernek ismerték meg. A könyvben többek között megszólal a feleség, Tasnádi Judit, Szikinger István alkotmányjogász, Tasnádi jogi képviselője, Láposi Judit, Tasnádi testvére, Szegő András újságíró, Schubert Ferenc ökölvívó, Tálas Kati exmodell, presszótulajdonos, és megismerhetjük a magas rangú nyugalmazott rendőrtiszt, Láposi Lőrinc - Tasnádi sógora és üzlettársa - halála előtt papírra vetett véleményét az ügyről. A beszélgetéseken kívül dokumentumokat - sajtóközleményeket, fellebbezéseket, kérvényeket - is tartalmazó kötetet a Tasnádi-ügy máig lezáratlan volta miatt - biztosan sokan fogják keresni.
Írta: Könyvtári Intézet

Jónás József további művei