Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Katona Géza: Szervezett bűnözés Magyarországon

Könyvismertető

"A szervezett bűnözés hazánkban, a század végén a leggyakrabban emlegetett társadalmi és jogi tényezők egyikévé lépett elő. Hogyan jött létre, mivé lett és hogyan kapcsolódik a társadalom, a gazdaság, a mindennapi élet végtelen változatosságot mutató jelenségeihez. Ezekre a kérdésekre kíséreljük meg a válaszadást azzal a nem titkolt céllal, hogy ezáltal is előmozdítsuk a bűnszervezetek kriminális tevékenységének megelőzését, felderítését és bizonyítását" - olvasható a szervezett bűnözés elmúlt harmincesztendős történetét vizsgáló, áttekintő kötet előszavában. A szerző, Katona Géza először a szervezett bűnözés más-más szintjét képviselő négy szakaszt jellemzi: a hazai kialakulását előmozdító tényezőket az 1970-es években; a szervezett bűnözés megjelenését, behatolását a gazdaságba az 1980-as években, végül e bűnözési forma mind szélesebb körű megjelenését a különféle területeken (pl. az olajbűnügyek, a szervezett gépjárműlopások, a kábítószer-kereskedelem, az erőszakipari bűnszövetkezetek) az 1990-es évek első felében, végül a probléma elmélyülését, a szervezett bűnözés újabb térnyeréseit az 1995-2000 közötti időben (pl. az embercsempészet és a nemzetközi prostitúció, a korrupció, a pénzmosás, a pénz- és okirathamisítás területén). Könyve utolsó két fejezetében a társadalom különféle intézményeinek (jog, bűnmegelőzés, nyomozóhatóság stb.) intézkedéseit tekinti át, valamint azokat a háttértényezőket, amelyek kedvező körülményeket teremtenek a szervezett bűnözés számára, és amelyek megváltoztatása a szervezett bűnözés elleni harc leghatékonyabb eszköze lehet. - A kötet elsősorban a kriminológiával, kriminalisztikával foglalkozó, ennek eredményeit felhasználó szakemberek figyelmére érdemes.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette februárban
  • valaki a Kedvenc nevű polcára tette 2014 márciusában