Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Vágó Zsuzsanna: Ördögi gondolatok - Emberi bölcsességek

Könyvismertető

A vékony kis kötet összeállítója Vágó Zsuzsanna a világ- és a magyar irodalom jeleseinek (Schiller, Dosztojevszkij, Shakespeare, Diderot, Mark Twain, Franz Kafka, Karinthy Frigyes, Márai Sándor, Lengyel József, és mások) ördögi gondolatait és emberi bölcsességeit gyűjtötte csokorba. A nyolc fejezetbe (Kifogytam az emberi eszközökből. Ördögiekhez kell folyamodnom; Engedélyezz magadnak megbocsátható botlásokat; Eszel vagy megesznek; Ember vagyok: semmi, ami emberi, nem idegen tőlem; Semmiben sem vagyunk tökéletesek, még a rosszban sem; Nagy dolog a nagyság, de még nagyobb az emberség; Nehéz az élet, de ki tud helyette jobbat?; Mindenki költő) rendezett, emlékkönyvbe írható magvas gondolatok foglalata leginkább - ajándékozásra való.
Írta: Könyvtári Intézet

Vágó Zsuzsanna további művei