Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette József Orosháza 2017. június 17. 10:19

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Lakatos Menyhért: Füstös képek

Könyvismertető

A millenniumi esztendő kiadványa! ; A szerző a magyarországi cigányság egyik legjobb ismerője; több, e tárgyba vágó riportja, szociográfiája jelent meg különböző lapokban. Első regénye feltehetően önéletrajzi elemekből szövődött, a harmincas-negyvenes években játszódik egy Békés megyei falu cigánysorán. Főszereplője az értelmes, gondolkodni vágyó cigánygyerek, aki szerencsétlen baleset szerencsés következményeként tovább tanulhat, helyzete azonban igen felemás, hiszen a putriból jár be a gimnáziumba, a két életforma közötti szakadékot mindennap át kell ugrania. A cigánysor lakói nagy tisztelettel szemlélik a korán érő fiatalember kiemelkedésének állomásait, neki azonban kevés hajlandósága van a továbbtanulásra, bár igen jó fejű, kitűnő tanuló. Otthoni életmódja hasonlít a cigánysoron lakóékhoz. Még nincs tizenhét éves, amikor már "feleséget" választ, a lólopás, a törvénnyel való szüntelen összeütközés "természetes" része életének. Életútja mégis az elszakadás felé vezet. Amolyan népmesei hősként oldja meg a közösség gondjait, utat és példát mutatva a kiemelkedéshez. A rendkívül érzékletesen, nagy mesélőkedvvel megírt regény szerkezeti aránytalansága ellenére is nagyszerű olvasmány. Egészen bizonyos, hogy a többedik kiadás is - sikert arat az olvasók körében.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Lakatos Menyhért további művei