Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Mácz István: Szép az Isten

Könyvismertető

A skolasztikus teológia szerint Isten nemcsak az igazságnak és jóságnak, de a - metafizikai értelemben vett - szépségnek is a megtestesítője, nem ellentmondás hát Isten szépségéről szólani. Mácz István antológiája a Bibliából, ó-, közép- és újkori bölcsektől (Platóntól Szent Ágostonon át Simone Weilig), a magyar és a világirodalom klasszikusaitól, modern teológusoktól és filozófusoktól (Guardini, Telhard de Chardin, Karl Rahner és mások) hoz szemelvényeket, elmélkedéseket, verseket és traktátusrészleteket, amelyek mind Isten szépségének titkáról szólnak, vagy legalábbis e szépség földi tükreit mutatják be. - Igényes, bár fölöttébb rövid, tömör antológia, nem csak hívő keresztényeknek lehet ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Mácz István további művei