Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Pelham Grenville Wodehouse: A nénikém nem talpig úrinő!

Könyvismertető

Az ismert angol író ezúttal egyik állandó regényhőse, az ifjú Bertie Wooster életének egy epizódját írta meg. Miután Bertie testén gyanús kiütések jelentek meg, orvosa vidéki pihenést javasol számára. A meglátogatásra kiszemelt "agg rokon", Dahlia néni azonban szintén elutazni készül a barátaihoz, Briscoe-ékhoz, Somersetbe. Nincs más hátra, követi őt unokaöccse is, ám úgy látszik, mintha a kellemes és kellemetlen ismerősök egész hada abban a faluban adott volna egymásnak találkozót, amely éppen a nagy lovasderbyre készül. A két esélyes: Simla (Briscoe ezredes lova) és Rosejbni, Mr. Cook tulajdona. Ez utóbbiról kiderül, hogy bensőséges baráti viszonyban áll egy macskával, és ha az nincs vele, búskomorságba esik. A nagynéni - aki természetesen nagy összeggel fogadott Simla győzelmére - remek ötletet eszel ki: ahhoz, hogy a nyeremény biztos legyen, el kell lopni a macskát.
Írta: Könyvtári Intézet

Pelham Grenville Wodehouse további művei