Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Pelham Grenville Wodehouse: Fő a pléhpofa, Jeeves!

Könyvismertető

A szórakoztató könyveiről, fanyar humoráról híres angol író már korábbi regényeiből ismert hőseinek, a kissé ütődött, ámde melegszívű Bertie Woosternek és zseniális inasának kalandjait meséli tovább. Ezúttal a baj ott kezdődik, hogy Bertie fülébe jut: a jegyespár - a szép Madeline és a kiváló Gussie - között megromlott a viszony. Berti lovagias kötelességének érzi, hogy összebékítse őket, annál is inkább, mert ha az esküvő meghiúsul, hősünknek kell feleségül vennie a lányt, ám ehhez cseppet sem fűlik a foga. Leküzdve a hely és annak ura, Sir Basett iránti ellenszenvét, a "hadszíntérre" utazik, ahol hamarosan kiderül, hogy a menyasszony vegetariánus étrendre akarja téríteni jövendőbelijét. Gussie viszont sokkal kívánatosabbnak találja a vesepástétomot a zöldségeknél, és a rajta megkönyörülő ifjú szakácsnőt leendő arájánál, így a frigyből nem lesz semmi. Szegény Bertie már-már csapdába esik, amikor színre lép Jeeves, aki megvallja, hogy a gazdája kleptomániás. Ez annál is hihetőbbnek hangzik, mivel történt némely furcsaság bizonyos értékes műtárgy eltünése körül. Így Madeline kénytelen hozzámenni a vidék leggazdagabb arisztokratájához, Bertie pedig börtönbe kerül, ahonnan ismét csak jó öreg inasa szabadítja ki. Remek szituációk, különös figurák, a nyelvhasználatból adódó fergeteges humor garantálják a Wodehouse-regények sikerét - a vidám könyveket kedvelők széles táborában.
Írta: Könyvtári Intézet

Pelham Grenville Wodehouse további művei