Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Munkanélküliek és Álláskeresők Egyesületeinek Országos Szövetségének Könyvtára (Cseh András) Nagykőrös 2010. március 25.
megtalálta Bea Nagykőrös 2010. március 26. 20:38
elvesztette tigkonyvtar Gödöllő 2010. március 24. 16:25

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

J. K. Rowling: Harry Potter és a Titkok Kamrája

Könyvismertető

A hétkötetesre tervezett meseregényfolyam második darabjában már régi ismerősükként üdvözölhetik a gyerekek Harry Pottert, akit a Mindenható is varázslónak teremtett. A kisfiú már második éve koptatja a roxforti Boszorkány és Varázslóképző Szakiskola padjait. Szüleitől örökölt különös képessége révén olyan tudás birtokában van, amely messze a legjobbak közé emeli őt az iskolában. Ám amikor megkezdődik a szünidő, Harrynak vissza kell térnie nagybátyja, Vernon Dursley házába. A mindennapi varázsláshoz szokott fiúnak ebben az ingerszegény környezetben ugyancsak unalmasan telnek a napjai. Hiába próbálja mindenféle "csiribi-csiribával" elütni az ólomlábon járó perceket, Vernon bácsi többnyire gátat szab a fantázia és a mágia szabad szárnyalásának. Nem csoda hát, ha Harry ebben az unalmas időszakban örömmel kiált föl, amikor meglátja az ágya szélén üldögélő, Dobby névre hallgató, denevérfülű manót. A kicsiny teremtményről csakhamar kiderül, hogy ő a Dursley család házimadója, aki elrejtette a Harrynak szóló leveleket, melyeket a barátaitól kapott. A manó célja az volt, hogy eltérítse Harry Pottert abbéli szándékától, hogy visszamenjen a varázslóiskolába. Ám ekkor megjelenik a színen Harry iskolatársa, Ron Weasley, aki megszabadítja kényszerű szobafogságából a fiút. Majd Harry varázsbaglya, Hedvig társaságában - hármasban - végre útra kelhetnek a Titkok Kamrája felé. A Kamrában lakó hatalmas szörnyeteg egy Baziliskus, azaz egy óriási kígyó, "akinek" már a tekintete is halálos. Vajon segít e a varázslás a fiúknak abban, hogy összemérjék erejüket a rémisztő fenevaddal? Nos ezt csak a varázslókkal, boszorkányokkal benépesített izgalmas meseregény végén tudhatják meg a 9-11 éves olvasók, akiknek körében már a regény előzménye is nagy sikert aratott.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

J. K. Rowling további művei