Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: Árpád és a magyarok őskora

Könyvismertető

Jókai Mór Árpád és a magyarok őskora című munkáját vélhetően kevesen ismerik; ez a kötet a Franklin Társulatnál 1911-ben megjelent munka hasonmás kiadása. Műfaját tekintve nem regény, inkább történelmi tényekkel, mondákkal, legendákkal alátámasztott regényes történet a magyarok őskoráról. A nemzetbölcső helye, az ott élők hétköznapjai, az új haza keresése, Attila és a személyéhez kötődő mondák, a catalaunumi ütközet, az ősi vallás gyakorlása, majd Árpád történelmi szerepe, a magyarok útja az őshazától a Kárpát-medencéig - őstörténetünk sorsfordító eseményei mind-mind életre kelnek a kötet lapjain, amelyet - többek között - kora neves festőjének, Lotz Károlynak a rajzai is illusztrálnak. A képes történelemkönyv - vélhetően - a múlt század fordulóján élt fiatalok épülésére íródott, valamint Jókai - amint ezt lábjegyzetben említi is - jó néhány regényében, elbeszélésében fölhasználta az ebben a karcsú kötetében összegzett történelmi tényeket. A Jókai gyűjtemények érdekes darabja lehet a kötet.
Írta: Könyvtári Intézet

Jókai Mór további művei