Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Falus Iván: Statisztikai módszerek pedagógusok számára

Könyvismertető

Eddig is sokszor szüksége lett volna a pedagógusnak a helyzetfelismerést megalapozó statisztikai elemzésekre, ám a minőségbiztosításnak az oktatásban való megjelenése és ezzel párhuzamosan a technikai feltételeket megteremtő számítástechnikai háttér elterjedése lehetővé és szükségessé teszi a statisztikai módszerek elsajátítását és alkalmazását. Ugyanakkor jól tudjuk, hogy a pedagógusok többsége - és persze a nem pedagógusok többsége is - hadilábon áll a matematikával, különösen a matematikai statisztikával. Jókor jön tehát ez a főiskolai jegyzet, amelynek célját a szerzők abban jelölték meg, hogy "a matematikával hadilábon álló, a statisztika iránt nem különösebben érdeklődő olvasóval megismertesse a legfontosabb statisztikai fogalmakat, eljárásokat". Az alapoknál kezdik a szerzők, amikor Statisztikai alapfogalmak, a számítógépes elemzés alapjai címmel összefoglalják a legfontosabb ismereteket, majd háromféle statisztikai eljárás részletes leírását adják: Mért adatok elemzésére alkalmas statisztikai eljárások; Rangsorolt adatok elemzésére alkalmas statisztikai eljárások; Megállapítható adatok elemzésére alkalmas statisztikai eljárások. Az EXEL és az SPSS programok közérthető előadását tartalmazó kötetet - főiskolai hallgatók mellet gyakorló pedagógusoknak is érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Falus Iván további művei