Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Polcz Alaine: Világjáték

Könyvismertető

A gyermeki neurózis megismerésének szinte egyetlen színtere a játék. Polcz Alaine bábjátékkal végzett terápiás tapasztalatai után jutott a világjáték jelentőségének felismeréséhez, ahhoz a megállapításhoz, hogy ez "a legjobb és legátfogóbb játékdiagnisztikai- és terápiás módszer". Kötetében előbb a játékterápia létrejöttének gyermekpszichológiai hátteréről, alkalmazásának eredményeiről számol be (Dinamikus játékdiagnosztika és játékterápia), majd a bábjátékkal végzett tapasztalatait osztja meg az olvasóval (A bábjáték, mint diagnosztikai és terápiás módszer), ez után tér rá A világjáték ismertetésére. A játék részletes technikai leírása: a felhasználandó tárgyak, anyagok, azok méretei stb., ismertetése után a játék lefolytatása: a homokból épített dombra a gyermek ismeretei szerinti világ tárgyainak elhelyezése következik, majd a terápiás kiértékelés és a diagnisztika. A játék során minden mozzanatnak jelentése van, az elkészült "mű" pedig formai, tartalmi, mennyiségi és minőségi szempontok szerint értékelhető. A különböző jegyek a személyiség-struktúráról tájékoztatnak, mások neurózis-formákra utalnak, felderíthetők a traumát okozó élmények, az ön-azonosítás zavarai stb. A kötet a világjáték továbbfejlesztett, dramatizált változatának ismertetésével zárul - A pszichológusoknak és terapeutáknak szánt kötet ajánlható pedagógusoknak és szülőknek is.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Polcz Alaine további művei