Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Gardteka Gárdony 2013. március 22. 10:44
megtalálta Jávorfi Róbert Gárdony 2013. október 18. 19:44
megtalálta Jávorfi Róbert Gárdony 2013. október 18. 19:46
elvesztette Jávorfi Róbert Szombathely 2014. március 5. 11:41

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kiss Ottó: Szövetek

Könyvismertető

A fiatal tehetségeket, pályakezdőket bemutató JAK sorozat újabb kötete Kiss Ottó regényét tartalmazza. A falusi gyermeknevelő intézetben játszódó történetek lazán kapcsolódnak egymáshoz, a helyszín és a szereplők visszatérése adja azt a vezérfonalat, amelynek mentén végül egységes "szövetté" formálódik a kamaszkor világát a jelenidejűség varázsával életre keltő történet. Az intézeti élet egy-egy jellemző pillanata, az itt élők, Höhn Tóni, Lisa, a minden fiúnak tetsző Vesta Vera, az idős Stanci bácsi és Stanci néni, a szomszédos telken disznókat tartó, és eközben maga is "disznószerűvé" váló, Kondás Margit szinte életre kelnek a kötet lapjain. Ám ezek a történetek - mégha diákos csínyekről vagy felnőtteket megszégyenítő tettekről, például az intézet fölgyújtásáról szólnak is - korántsem kamaszoknak való, vidám történetek. A visszaemlékező, a múltba merengő "szelíden" fájdalmas képei ezek, melyek mindegyikében érezhetően ott bújkál a szülői házból, a családból való száműzetés lelket gyötrő fájdalma. A kamaszkori szerelem beteljesületlensége az idő múlásával fátyolosan lebegő, szép emlékké halványul, ám az egykori társak fölidézése olyan nosztalgikus hangulatot hív elő az íróból, amely pókhálóvékonyságú, halk szomorúsággal szövi át az emlékezés képeit. - Lírai hangulatú, igen szép írások a Szövetek - érdemes ajánlani mindazoknak, akik készek a lélek halk jelzéseire figyelni.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Polcokon

  • 1 privát polcon