Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Kanizsa József: Anyám üzenete

Könyvismertető

A költő édesanyjáról szóló versek, dalok, grafikák és fényképek gyűjteménye a kötet, amely végül - a konkrét személytől csaknem függetlenül - "az anya" apoteózisává növekszik, sőt még tovább, az otthonhoz, a hazához és a családhoz való hűség megéneklésévé válik. A versekben és a képeken érzelemgazdagon jelenik meg a dunántúli szülőföld tája (Ölellek hazám), a családi otthon idilli képe (Visszavisz a házhoz), a szülők alakja (A két öreg), persze az anya eszményített képe (Anyám keze; Anyám; Anyám éj köténye; Anyák-napi rózsa stb.) és azután a gyermekkor emléke (Félkenyér), az otthoni világba való visszatérés élménye (Megérkezésem) és a maga hitvesének dicsérete (Kezed kezem). A versek egy része impresszionisztikus látással, olykor egyenesen szűkszavúan, jelzésszerűen, töredékesen szól (Itt járt.; Anyám szeme fénye; Éji fohász stb.), más része dalformára, klasszikus metrumra íródott (Anyám messze ment; Lázas szerelemben; Anyai szeretet stb.). Az egységes tematikájú kötet összhatásának - sajnálatos módon - az illusztrációk elegyessége és egyenetlen színvonala nem tesz jót. - Mint tematikus versgyűjtemény jöhet számításba.
Írta: Könyvtári Intézet

Kanizsa József további művei