Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Cs. Nagy Lajos: Gyakrabban használt magyar nyelvészeti kiadványok

Könyvismertető

A tanítóképző főiskolák nyelvészeti szöveggyűjteményeinek függelékeként jelent meg hasonló című és tartalmú összeállítás; a szerző most önálló kiadvány formájában adja közre - elsősorban magyar szakos tanárok és tájékoztató könyvtárosok számára - a legfontosabb magyar nyelvészeti munkák annotált bibliográfiáját. Cs. Nagy Lajos alapműnek tekinti az összefoglaló nyelvtanokat, a különböző helyesírási, nyelvművelési, nyelvtörténeti kézikönyveket, nagymonográfiákat, az egynyelvű (értelmező, etimológiai) szótárakat és a rendszeres megjelenésű periodikumokat (folyóiratokat, kutatóhelyek évkönyveit, időszaki kiadványait). A füzet első része A bemutatott művek jegyzéke, voltaképp fölsorolás, mely arról tájékoztatja használóját, mit talál e kiadványban; a szerző itt jellegük szerint - Folyóiratok; Sorozatok; Szótárak; Kézikönyvek - ad áttekintést a kiadványok címeiről. A kiadványok ismertetése című második részben veszi számba a különböző alapművek legutolsó kiadásait, és bekezdésnyi annotációban foglalja össze tartalmukat, ismerteti jellegüket, lényegüket, jellemzi használhatóságukat. - Elsődlegesen iskolai könyvtárak és nyelvészeti részlegek prézensz állományaiban kaphat helyet.
Írta: Könyvtári Intézet

Cs. Nagy Lajos további művei