Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Hegedüs Géza: A halhatatlan hamisjátékos

Könyvismertető

A jókedvű mesélő e kötetbe gyűjtött írásaiban az a közös, hogy valamennyit a Népszabadság Magazin számára írta. Egyszerre ismeretközlő és szórakoztató történetek ezek sok művelődéstörténeti hozadékkal. A halhatatlan hamisjátékos a "sipista" szó eredetével és máig tartó jelentésváltozásaival ismertet meg. Középiskolai matematikaóráink Pitagorasz-tétele kapcsán az ókori görög filozófus, matematikus emlékét idézi fel, másik írásában a plátói szerelem kifejezés eredetét meséli el. Színes mese keretében ismerkedhet meg az olvasó Maecenas tevékenységével. Ötvenhat történet nyújt kellemes szórakozást és közöl igen sok művelődéstörténeti tudnivalót. - A kötet mindenkinek jó szívvel ajánlható, felnőtteknek, fiataloknak egyaránt.
Írta: Könyvtári Intézet

Hegedüs Géza további művei