Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Parti Nagy Lajos: Europink

Könyvismertető

Parti Nagy Lajos a tágan értelmezett irodalmi groteszk markáns alkotója, az eredeti nyelvi-poétikai kreativitás művelője, a hazai posztmodernizmus meghatározó egyénisége. Ilyenformán nem lehetett könnyű dolguk azoknak a fordítóknak (Baranyai Edit, Báthory Csaba, Wilhelm Droste, Orbán István, Dornacher Kinga, Stephen Humphreys), akik arra vállalkoztak, hogy németül, angolul és franciául is hozzáférhetővé tegyék hiteles átültetéseikkel ennek az olvasók kegyeit nem kereső lírának 12 darabját. A válogatás terjedelménél fogva nagyon esetleges, de még e vázlatos formában is érzékelteti a költőre oly jellemző fonák szemléletet, távolságtartó világlátást, a posztmodern beszédmódot, a szellemes poétikai megoldások sokaságát (A szép teremtés; Holdbanán; Halk, talmi vers az irodalom házához; Hal éji éneke; Europink stb.). A szép küllemű kötetke - nagy szépirodalmi és idegen nyelvi (műfordítási) gyűjteményekben helyezhető el.
Írta: Könyvtári Intézet

Parti Nagy Lajos további művei