Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Világfelfordulás ; A francia zászló

Könyvismertető

A Világfelfordulás Verne kevésbé sikerült regényei közé tartozik. Lényegében egy régebbi (és remek) művét fejelte meg benne, annak (Útazás a Holdra; Útazás a Hold körül, legutóbb: 9826241, 9901272) szereplőiről talált ki még egy fantasztikus történetet. Az alapötlet, a Verne-regényekből hiányozhatatlan nagy felfedezés, találmány ezúttal meglehetősen erőltetett. Barbicane és társai elhatározzák, hogy egy hatalmas lövedék, annak visszarúgó ereje következtében megváltoztatják a Föld tengelyének állását, így az Északi Sark területe kedvezőbb éghajlatú lesz. Magát a sarkvidéket egy Mastonba szerelmes milliomos özvegy segítségével már megvásárolták árverésen, most már csak a tengely kiigazítására van szükség. A terv valóban világfelfordulást okoz, a következményektől mindenki retteg, Barbicane-ék azonban olyan titkosan készítik elő tervüket, hogy annak megakadályozására nincsen mód, ám a terv végül nem válik be. ; Nem sokkal jobb a kötetben közölt másik Verne-regény sem, A francia zászló. Egy zseniális feltalálót, Rocht rabolja el a sötét gazember, Ken Karraje, hogy annak fulgurátora segítségével a világ ura lehessen. A tudós csak a legutolsó pillanatban, egy francia zászló megpillantásakor jön rá arra, hogy találmánya átadásával hazaárulást követett el, és még időben felrobbanthatja azt a barlangot, amelyben minden készen áll Ken Karraje tervének végrehajtására. A regény motívumai más Verne-regényekből ismerősek, az új szituációkban azonban csak nehézkesen érvényesülnek. Ennek ellenére valószínűleg ugyanannyi kiskamasz olvasó fogja kérni ezt a kötetet is, mint a többi, "bevált" Verne-regényt.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei