Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Andrassew Iván: Peremkirályság

Könyvismertető

A kitűnő és méltán népszerű publicista novelláskötete mintha semmiféle összefüggésben nem állna a szerző újságírói tevékenységével: nem a realitásoknak szentelt, tanulságos egyéni sorsokat ábrázoló írások ezek a rövid szépprózák, hanem kegyetlen és kegyetlenül ironikus mesék. Átmenetet képeznek mintegy a szürrealista-abszurd történetek és a modern fekete irodalom angolszász ihletésű munkái között: gyilkosság, erőszak, exhibicionizmus, perverz szeretkezési akciók, vér, könny, váladék elidegenítő motívumai váltakoznak bennük "csodákkal", áttűnésekkel, abszurd helyzet- és létszituációkkal, kifordított-átértelmezett tanulságok értelmetlen akciókkal, "döglött" szimbólumok nyers kibeszélésekkel (A kutyátlan ember; Olga babái; A macska; Egyszer lehajoltam; Az alattvalók szaporodásáról stb.). Valahol mélyen, az üzenetek, a világkép, a létértelmezés szintjén persze felfedezhető az összefüggés az író és a közíró munkássága között, - a novelláskötetet azonban inkább a modern amerikai posztbeat szerzők műveit kedvelők fogják értékelni, keresni.
Írta: Könyvtári Intézet

Andrassew Iván további művei