Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Agatha Christie: Poirot karácsonya

Könyvismertető

A regény a harmincas évek második felében játszódik egy nagypolgári család vidéki házában. Az öreg Lee, aki fiatalon Dél-Afrikában alapozta meg nagy vagyonát, családi karácsonyt szervez. Hazahívatja David fiát, a közepes festőt, George-ot, az országgyűlési képviselőt és Harryt, a család fekete bárányát, természetesen ott van Alfred, a családi vagyont kezelő legidősebb fiú is, és az összes feleségek. Lánya, aki húsz éve megszökött egy spanyollal, meghalt, helyette a gyönyörű szép Pilar, az öreg egyetlen unokája érkezik, sőt jön egy váratlan vendég is: Stephen, Lee hajdani dél-afrikai cimborájának jóvágású fia. Mielőtt az ünnep megkezdődne, a csaknem mozgásképtelen családfő alaposan lehordja valamennyi fiát, és célzásokat tesz, hogy megváltoztatja végrendeletét az unokája javára. Baljós veszekedés után nemsokára bekövetkezik a tragédia: a családfőt elvágott torokkal találják meg szobájában. A helyi rendőrtiszt, Sugden felügyelő azonnal nyomozni kezd, de hamarosan bekapcsolódik Poirot mester is. Mindenki gyanús, aki a házban tartózkodott, és Poirot egymás után leplezi le kisded titkaikat, egyéniségük torzulásait, hogy végül egy gyanún felül álló szereplőben leplezze le a hidegvérű, ravasz gyilkost. - A krimi a közepes Christie-regények közé tartozik.
Írta: Könyvtári Intézet

Agatha Christie további művei