Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Boda László: Ság hegy, Kemeneshát, Kemenesalja

Könyvismertető

A címben foglalt kistáj Vas megye délkeleti részén húzódik 15-20 km szélességben, és 40-50 km hosszúságban a Rába és a Marcal között. Földtörténetét, éghajlatát, vízrajzát, majd a térség természeti értékeit, növény- és állatvilágát követően a terület természetvédelmi értékeit tekinti át a turistakalauz. Szót ejt a térség történetéről, különös szeretettel szól Kemenesalja irodalmáról, melyet a honi literatúra egyik legnagyobb költője, Berzsenyi neve fémjelez, s mellette Dukai Takách Judité és Weöres Sándoré. Egy rövid írás kemenesaljai faragókat és faragott tárgyakat mutat be, míg egy másik a Ság hegy és a Kissomlyó borait dicséri. Az útikalauz érdemi része a térség településeit mutatja be Bobától Vönöckig, Borgátától Vásárosmiskéig. Túraútvonalak leírásával, a Kemenes-vidék szálláslehetőségeinek fölsorolásával, a múzeumok és kiállítóhelyek jegyzékével, a felhasznált irodalommal és fényképekkel gazdagított útikalauz a turisták és a természetbarátok figyelmébe ajánlott. Vas megyében helyismereti jelentőségű kötet.
Írta: Könyvtári Intézet

Boda László további művei