Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Pelham Grenville Wodehouse: Hübele Sámuel

Könyvismertető

Sam Shotter hirtelen természetű fiatalember: mutatja ezt, hogy egy kanadai halászkunyhóban talált fénykép alapján tüstént beleszeret egy ismeretlen, ám csodaszép leányzóba. Sam kevés számú, bár nyilvánvaló érdemeit - jó kiállását, bátorságát, nyíltszívűségét - környezete nem méltányolja: nagybátyja, Mr. Pynsent, a milliomos amerikai vállalkozó ezért átküldi Angliába, Lord Tilbury, az újságkirály gondjaira bízva. Itt aztán - sok mulatságos kaland után, amelyekből világosan kiderül, hogy Samnek több a szerencséje, mint az esze - nem csak rátalál ismeretlen szerelmére, Kay Derrickre, hanem meg is hódítja a szívét. Ráadásul - mivel a vagyontalan fiataloknak a házassághoz némi pénzmagra is szükségük van - Sam a páratlanul mafla gengsztereknek a házban elrejtett kincsét is megtalálja, persze megint csak mulatságos bonyodalmak hosszú sora után. ; Az eredetileg 1925-ben megjelent regény jellegzetes Wodehouse-írás: az angol intézmények, az angol mentalitás, a felső középosztály, valamint az uralkodó osztály szelíd, sebesen pergő, ügyesen vezetett cselekménybe épített karikatúrája. A szelídség azonban tulajdonképpen látszólagos: Wodehouse humorának legfőbb forrása, hogy szinte minden szereplője mérhetetlenül buta, Lord Tilburytől kezdve le egészen az Amy nevezetű dán dogig. - A mulatságos, szórakoztató regény széles körben ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Pelham Grenville Wodehouse további művei