Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Széchenyi István Városi Könyvtár Sopron Sopron március 12. 11:10

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Helga Thoma: A tróntól a vérpadig

Könyvismertető

Négy, uralkodóként ugyan jelentéktelen, ám halála okán - mindegyiket kivégezték, ha nagyobbrészt nem is vérpadon - elhíresült koronás főt (Stuart Mária skót királynőt, XVI. Lajos francia királyt, Miksa mexikói császárt és II. Miklós orosz cárt) mutat be Helga Thoma kötete. A mű a szereplők egész életéről tudósít, ám kiemelten foglalkozik halálukkal, és annak "szerzőivel", így Erzsébet angol királynővel, Robespierre-rel, Benito Juárez Garcíával és Leninnel. Az írónő meglehetősen szabadon bánik a történelmi tényekkel és adatokkal, de érdekesen, színesen számol be hősei életéről és haláláról.
Írta: Könyvtári Intézet

Polcokon

Még senki se tette publikus polcra.