Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2012. április 26. 10:23
elvesztette Gardteka Gárdony 2017. március 23. 15:41

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Hegedüs Géza: A milétoszi hajós

Könyvismertető

A kalandos, történelmi regény az időszámításunk előtti 5. évszázadban a görög-perzsa háborúk idején játszódik. A cselekményt a szerző húsz esztendőn át görgeti. A könyv lapjain hiteles történelmi alakok elevenednek meg: Miltiadész, Démokritosz, Pheidiasz, Szimonidész, Themisztoklész; hadvezérek, államférfiak, filozófusok, költők és művészek. ; A történet Milétosz és a többi városállam győzelmével, a perzsa hódítók visszaverésével végződik. Két 14 éves főhőse, Toxarisz és Hermodórosz Anaximenész híres iskolájába járnak, melyet még Thalész, Milétosz városának híres bölcse alapított. Egy napon - iskola helyett - a hajókikötőben őgyelegnek, és mivel még nem láttak hajót belülről, kapva kapnak Atimiász kapitány ajánlatán, hogy elviszi őket egy rövid hajóútra. Ezzel kezdődik kalandos történetük. Viharba kerülnek, messze elsodródnak a parttól. Ellenséges kalózhajó fogságába kerülnek, rabszolgának adják el valamennyiüket. Nagy történelmi események szemtanúi lesznek; de a regény végén minden jóra fordul: Toxarisz, Hermodórosz, Kaloniké és a többiek újra szabadok lesznek. - A mű az ifjúságnak éppúgy ajánlható, mint a felnőtteknek.
Írta: Könyvtári Intézet

Hegedüs Géza további művei