Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Rejtő Jenő: Minden jó, ha vége van ; Vér és mahagóni

Könyvismertető

A kötet Rejtő Jenő két kisregényét tartalmazza. A Minden jó, ha vége van című írás vélhetően kevéssé ismert az olvasók előtt, mert 1945 után nem jelent meg nyomtatásban. A fergeteges humorú történet főszereplője Tondolos, aki királyi ősöktől származik, ám amíg el nem foglalja trónját az őserdőben, egy adeni hotelban, londinerként gyűjti az uralkodáshoz szükséges tapasztalatokat. Miután - önbeiktatással - király lesz, szomorúan tapasztalja, hogy néger alattvalói a fenyítések ellenére sem tudnak több adót fizetni. Elhatározza hát, hogy utat nyit a kapitalista fejlődésnek, azt azonban nem sejti, hogy ezzel rablók, detektívek, szélhámosok és pénzéhes alattvalók mesterkedéseit szabadítja el. Ám, ahogy a cím is jelzi, "minden jó, ha vége van". A második kisregény, a Vér és mahagóni (l.: 9713219) örökérvényű igazságokat tár az olvasó elé, például azt, ha egy nő valamit a fejébe vesz, akkor azon változtatni nem lehet. Ezért aztán az angol titkosszolgálat minden erejére szükség van, hogy a bajbajutott, makacs leányzó kimásszon a "pácból". - A kötet kellemes kikapcsolódást ígér a Rejtő rajongóknak.
Írta: Könyvtári Intézet

Rejtő Jenő további művei