Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Sándorfi Zoltán Pécs 2018. szeptember 26. 14:52

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Colin Renfrew: Régészet. Elmélet, módszer, gyakorlat

Könyvismertető

Az Osiris tankönyvek újabb kötetének szerzői nagy tekintélyű angol régészek, akik ebben a könyvben nemcsak az archeológia részproblémáit veszik számba, de azokat az általánosabb kérdéseket is, amelyekkel a régészet lassan társadalomtudományi diszciplínává válhat. ; Az elmélet-módszer-gyakorlat hármasságát szem előtt tartó, világszerte egyetemi tankönyvként használatos monográfia legelőbb (A régészet keretei) tudománytörténeti áttekintést ad, majd tárgyalja a régészet mibenlétét, az ásatások - és általában a tereprégészet - föltáró módszereit, a kormeghatározások eljárásait, ugyanakkor a terepmunkánál is nagyobb hangsúllyal szól a történetiség felé mutató elméleti problémákról. A könyv második felének (A múlt arcának felfedezése) fejezetei sorra veszik a társadalom, a környezet, a táplálkozási szokások, a technológia, a kereskedelem, a művészet és vallás, az emberi test és a demográfia, valamint a kultúra változásainak régészeti problémáit, ezeknek a leletanyagban való megjelenését. A könyv záró részében (A régészet világa) a szerző külön is taglalja a sokféle közelítésmód együttes alkalmazásának lehetőségeit, valamint a régészet és a társadalom kapcsolatának sajátos dimenzióját. ; A több száz illusztrációt és 87 önálló cikk formájú esettanulmányt is tartalmazó kötet a régészet korszerű és egyetemes igényű tankönyve, amelynek azért is van különös jelentősége, mert a hagyományosan német orientációjú magyar régészettel szemben közvetíti az ún. "angolszász újrégészet" alapvetését. - Fontos kézikönyv.
Írta: Könyvtári Intézet

Colin Renfrew további művei