Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jókai Mór: A nagyenyedi két fűzfa ; A debreceni lunátikus

Könyvismertető

Egy novellát (A nagyenyedi két fűzfa) és egy kisregényt (A debreceni lunátikus) tartalmaz a sorozat karcsú kötete. Az egyik ugyan a kuruc-labanc csaták idején játszódik, tehát történelmi elbeszélés lenne, míg a másik Jókai idejében történik, ám mindkét írás tulajdonképpen a réti (protestáns) nagykollégiumok életének pazar gazdagságú, anekdoták sokaságával felékesített, humorral bőségesen ellátott rajza. A régi diákélet szinte minden momentuma kitanulható a két írásból, az életképalkotó, a zsáner műfaját magasba emelő Jókai remeke mindegyik, bár persze az író kedves, egyszerre szerelmi és kalandos történetet is lopott beléjük. (Az egyik hősnőjét a labancoktól kell visszavenni, kiszabadítani, a másikét holdkóros kalandok révén megnyerni.) Mindkét írás a legjobb Jókai-művek közül való, a csúcsponton mutatja a kisprózában is zseniális nagy írót. - Diákoknak már tematikája miatt is kiemelten érdekes.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Jókai Mór további művei