Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Boda László: Nyugtalan a mi szívünk

Könyvismertető

"Szent Ágoston a kereszténység történetének legszínesebb egyéniségei közé tartozik. A "fauszti ember" típusát mintha róla mintázták volna. alapvető jellemzője a nyugtalanság, az emberi élet értelmének megszállott keresése. Más szóval: egész lényével és cselekvő formában gondolkodik az élet értelméről" - írja a Szent Ágoston megtérésének történetét, a vallomásai alapján földolgozó drámája előszavában a szerző, Boda László. ; A színpadra írt mű teológus szerzője Szent Ágoston belső drámájára, lelki fejlődésének állomásaira összpontosítja figyelmét. Archaizáló nyelvezete korunk "igényeihez" alkalmazkodva igyekszik közelebb hozni az olvasóhoz ennek a karizmatikus személyiségnek az alakját. A szerző - aki a nyolcvanas években a Pázmány Péter Hittudományi Akadémia tanára volt - hatalmas tárgyi tudásra építve írta meg drámáját 1967-ben. A mostani kiadás az 1993-ban átdolgozott mű új változatát közli, minden, - a filozofikus gondolatokban elmélyedni kész olvasó figyelmére érdemesen. A mű fiataloknak és időseknek egyaránt üzen "az élet értelméről, szerelemről, barátságról, boldogság-keresésről, s szabadságunk legnagyobb próbatételéről: a megtérésről". Ennek szellemében érdemes ajánlani.
Írta: Könyvtári Intézet

Boda László további művei