Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Boda László: A Kőszegi-hegység

Könyvismertető

A Kőszegi-hegység, amelynek kétharmad része ma Ausztriához tartozik, az Alpok legkeletibb nyúlványa. Természeti szépségekben gazdag terület, amelyet a maga természetes egységében utoljára 1928-ban tárgyalt kötet. Ez a régi adósságot törlesztő, zsebkönyv méretű kiadvány turistáknak, természetjáróknak készült. Szinte tudományos igényű leírás ismertet meg a hegység földtörténetével, domborzatával és más természetföldrajzi jellemzőivel, változatos növény- és állatvilágával, a Kőszegi Tájvédelmi Körzet értékeivel és az osztrák tájvédelem munkájával, majd érdekes fejezetek szólnak a Kőszegi-hegység területének történelméről, a honfoglalás előtti időktől a II. világháború után következő időszakig. A kötet gerincét azonban A térség településeinek (magyar és osztrák területen egyaránt) betűrendben való bemutatása, nevezetességeinek ismertetése adja, amelyek között kiemelt helyet kaptak Kőszeg értékei, műemlékei. A könyv harmincegy túraútvonalat javasol a természetjáróknak. Sok praktikus információval (pl. a szálláshelyek jegyzékével) kiegészített kötet - a Kőszegi-hegységre, a térség nevezetes helyeire kíváncsi turistáknak kiváló kalauza.
Írta: Könyvtári Intézet

Boda László további művei