Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

megtalálta Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest 2010. március 24. 13:26
elvesztette Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Budapest 2010. március 25.
elvesztette Orsi Budapest 2010. március 26. 12:27
elvesztette Fejér György Városi Könyvtár Keszthely 2010. április 23. 15:01
megtalálta adél Keszthely 2010. április 26. 19:18
elvesztette Koppantó Frigyes Szigetvár 2010. május 20. 11:18
elvesztette Kék Áfonya Füzesabony 2010. október 15.
elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2011. március 25.
megtalálta Nóri Orosháza 2011. március 25. 18:17
elvesztette Justh Zsigmond Városi Könyvtár Orosháza 2012. március 23. 12:16
elvesztette Eszchan Balatonfüred 2013. március 24. 10:50
elvesztette Zoli Kartal 2014. június 15. 08:56
megtalálta Ani Kartal 2014. július 16. 16:43
elvesztette Gardteka Gárdony 2017. március 23. 15:37
megtalálta bakk viktoria agárd gárdony 2017. március 25. 17:11
elvesztette bakk viktoria Budapest 2017. július 12. 11:02
elvesztette Máté Budapest április 6. 12:41

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Fejes Endre: Rozsdatemető

Könyvismertető

A Rozsdatemető a hatvanas évek könyvsikere, a családregények modern, lerövidített változata: lényegében két nemzedék rajza az első világháborútól a hatvanas évekig. A műfajnál szokásos szerteágazó korrajzról lemondva csak azt a vonalat követi végig, mely az első világháborús közlegény, eredeti foglalkozására nézve ács, a két világháború között altisztként dolgozó apa és Pék Mária cselédlány házasságkötéséből a fiúk, Hábetler János gyilkosságáig vezet. A színhely a két világháború között egy barakktelep, utána egy külvárosi bérház; a mellékszereplők a barakkbeli, majd a bérházbeli szomszédok, és azok a lecsúszott egzisztenciájú emberek, akiket a három Hábetler lány férjül választ. A tragikus gyilkosság szülője maga a kispolgári életforma, mely a második világháború után anakronisztikussá, tarthatatlanná válik, az új életkörülményekhez alkalmazkodni nem tudó Hábetler család teljes szétzüllését, erkölcsi megsemmisülését eredményezi. A konzekvenciát a szerző egy lezüllött, részegeskedő dzsentritípussal, a harmadik lány volt férjével vonatja le. ; A kiváló regény formailag a nyomozati jegyzőkönyvek rideg, tárgyilagos hangján íródott. Lemeztelenített, tömör, sokszor tőmondatos előadásmódja mindenfajta stílusbeli díszítést mellőz. Az életforma bezárultságát, és a benne megálló időt refrénszerűen visszatérő mondatok érzékeltetik; születésnél, esküvőnél, egyéb családi ünnepeknél "Pék Mária halat rántott, túrós csuszát készített. s a társaság férfitagjai snapszliztak". A regény ma éppen olyan izgalmas olvasmány, mint első megjelenése idején volt - széles körben ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Fejes Endre további művei