Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Molnár Tamás: Századvégi mérleg

Könyvismertető

Az Amerikában élő magyar származású filozófiaprofesszornak a kilencvenes években írt tanulmányait tartalmazza a kötet. A rövid írások a szerző ismert meggyőződésének alapállásából (keresztény, jobboldali konzervativizmus, tekintélyelvűség stb.) bírálják napjaink, a századvég világállapotát, kultúráját (helyesebben kulturálatlanságát), erkölcsi hanyatlását, etnikai nacionalizmusát, önző és fogyasztói beállítottságát, feminizmusát, elnézését a homoszexualizmus, az abortusz, a gnosztikus szekták iránt stb. Álláspontja szerint mindez a szociáldemokrácia, és a liberalizmus egyetemes csődjéről tanúskodik, ám arról is, hogy az igazi konzervativizmus sem elég hatékony. A szinte spengleri szellemű "századvégi mérleg" főként az alapvető nézetekben Molnárral osztozó olvasóknak ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Molnár Tamás további művei