Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv elveszett!

elvesztette Vörösmarty Mihály Könyvtár Székesfehérvár 2015. június 1. 10:38

Elvesztenéd te is?

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, és indíts útjára egy újabb példányt!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Jules Verne: Hector Servadac

Könyvismertető

Olyan ez a regény, mint egy csodálatosan érdekes, mesés fizikaóra - a múlt századból. Az író minden epikus készsége teljében van itt, s talán még a "csillagközi háborúk" vad, lézerfegyverekkel felszerelt világához szokott kamaszolvasó is megérzi a múlt századi író fantáziájának kiegyensúlyozott báját és meleg emberségét, s talán azt a töretlen optimizmust is, amely a sci-fi e korai remekét áthatja. ; Servadac kapitánnyal, tisztiszolgájával, Ben-Zuffal, valamint Timasev orosz gróf jachtjának legénységével különös dolog esik meg: egyik pillanatról a másikra szokatlan körülmények között találják magukat. Idővel kiderül: egy földközelbe tévedt üstökös leszakította bolygónk egy darabját, és az égitesten, melyet különös tenger és vulkanikus aranyérc-szárazföldek borítanak, mindössze harminc emberi lény rekedt. Lassan ébrednek rá, hol is vannak, és miért érzik roppant könnyűnek magukat, helyzetük valós megítéléséhez végül Palyrin Rosette matematikaprofesszor és csillagász segíti őket. A soknemzetiségű mikroközösség - hisz a franciák mellett spanyolok, oroszok, olasz gyerekek is akadnak a szereplők között - végül fantasztikus leleményességgel vészeli át a megpróbáltatásokat. A Hector Servadac nem csak minta, hanem az utópisztikus-fantasztikus irodalom egyik mércéje is, még ha szomorúság vegyül is a gyönyörködésbe: technikánk a mű keletkezése óta messze túlszárnyalta az író merész fantáziáját, emberségben viszont az űrhajózás kora messze került Verne kozmoszától. - Tizenévesek olvasmánya.
Írta: Könyvtári Intézet

Jules Verne további művei