Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Révay József: Aranygyűrű

Könyvismertető

A regény cselekménye Traianus császár uralkodása idején, Itáliában játszódik. A fiatal gazdag lány, Polla, Róma melletti villájukban, rabszolgáktól körülvéve éli napjait. Akár a mai tizenéves lányok, ő is tanulással és játékkal múlatja az időt. Mivel elmúlt már tizenhárom éves, az akkori szokások szerint akár férjhez is mehetne. Szerelme Pudens, a beteges fiatalember, aki gyógykezelés miatt több évre elhagyja Rómát, így nem is találkozhatnak. Időközben Pollának az apja által kiszemelt katonához kellene férjhez mennie, de hogy időt nyerjen a házasságkötésig kétéves énektanulásba kezd. A hétköznapok nyugalmát a dákok ellen viselt újabb háború zavarja meg. Polla apja, mint Róma kormányzója Dáciába utazik. Magával viszi lánya kedvenc barátnőjét, az egykori rabszolgát, a dák származású Vibiát is. A lány elsősorban egykori szerelmére szeretne rátalálni, akit még rabszolgasága idején sem tudott elfelejteni. A véletlenek összejátszása folytán a két fiatal hamarosan egymásra talál. Polla is megkapja apja beleegyezését szerelmével kötendő házasságához. Az alkalomra Vibia férje, Verzo, különleges gyűrűket készít a fiataloknak: részben római, részben dák szokás szerint vert aranygyűrűket. A kötet, a 10-12 éves lányokat érdekelhető történeten keresztül, igen plasztikusan mutatja be a Kr. u. első évszázad hétköznapjait, ezért az ókori Róma történetével ismerkedő általános iskolás lányoknak melegen ajánlható.
Írta: Könyvtári Intézet

Közös polcon

Révay József további művei