Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította.
Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik.
A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
 
Tájékoztatjuk, hogy a konyvtar.hu oldal fejlesztését, frissítését, beleértve a könyvtárakról szóló információkat, a Könyvtári Intézet leállította. Az oldalon található "veszíts el egy könyvet szolgáltatás" működik. A könyvtárakkal kapcsolatos hiteles adatok a Könyvtári Intézet honlapján üzemelő Magyarországi Könyvtárak Adatbázásában érhetőek el. Könyvtári Intézet
Felhasználó:
Jelszó:

Eszközök

Ha regisztrálsz, saját polcaidra teheted a könyveidet, jegyzeteket írhatsz hozzájuk, megkeresheted, melyik a legközelebbi könyvtár, ahonnan ki tudod őket kölcsönözni. Mi több, közösen is építhetsz könyvespolcot barátaiddal, kollégáiddal.
 

Ez a könyv még nem veszett el

Veszítsd el ezt a könyvet!

Töltsd ki az elvesztési nyilatkozatot, veszítsd el a könyvet, és te is részese leszel a nagy könyvelvesztő játéknak!

Szólj hozzá a könyvhöz

Hozzászólás írásához jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál, itt megteheted.
Még nem érkeztek hozzászólások. Légy te az első!

Karinthy Ferenc: Ferencvárosi szív

Könyvismertető

Karinthy Cini egykoron maga is a Ferencvárosi Tornaklub színeiben vízipólózott, és köztudott, hogy szíve egész életében a fradiért dobogott. A Seneca Kiadó az FTC fennállásának 100 esztendős jubileuma előtt tiszteleg az ő írásaival. Karinthy Ferenc volt az az ember, aki talán a legjobban ismerte a ferencvárosi sportolók és szurkolók lelkét. Elsöprő lendületű, remek humorú írásaiban emberek, sportesemények, vízipólós helyzetek (Víz fölött, víz alatt; Labdarúgók; Öngól; Téli fürdő) kerülnek "terítékre", miközben remek pillanatképeket villant föl a tornaklubban zajló mindennapi, vidám életről. Mivel az írások 1947, 1956, 1957-ben íródtak hűen tükrözik az akkori sportélet "állapotát", többek között azt, hogy a sportolók, szinte önmaguk örömére - különösebb anyagi ellenszolgáltatás nélkül - szívvel-lélekkel játszottak, és az értük lelkesedő népes szurkolótábor, ha az elfogultságtól nem is, de az agresszivitástól mindenképp mentes volt. - "Zöld-fehér szíveknek kiemelten ajánljuk" - olvasható a kötet borítóján.
Írta: Könyvtári Intézet

Karinthy Ferenc további művei